Logo Polskiego Radia
Print

Роковини Помаранчевої революції

PR dla Zagranicy
Lidia Iwaniuch 23.11.2012 14:46
  • PR.mp3
Протягом 8 років, які минули від часу Помаранчевої революції ми встигли переконатися, що реальна політика далека від ідеалістичних сподівань
Wikipedia/Irpen

Від часу Помаранчевої революції минає 8 років. За цей час ми добре встигли переконатися, що реальна політика - це одне, а ідеалістичні сподівання - це зовсім інше. Що залишається? Робити висновки на майбутнє.

У роковини Майдану своїми думками поділилися з УСПР - журналіст Марцін Войцєховський, публіцистка і авторка книжки «Тимошенко. Незавершена історія» - Марія Пшеломєц та експерт Петро Андрусєчко.

Марія Пшеломєц: Ні, абсолютно революція не була грандіозним обманом. Я це стверджую з повним переконанням. Звичайно там були і гроші, і різні інші дії, натомість самі лідери помаранчевої революції були здивовані масштабом цього протесту. Я весь цей час провела в Україні і можу впевнено заявити, що це був автентичний зрив суспільства. І змарнування цих надій і цього зриву, я вважаю найбільшою провиною лідерів помаранчевої революції.

На мій погляд, в першу чергу треба робити висновки на майбутнє, бо те, що вже сталося, то сталося, цього ми не змінимо. Саме тому, мою книжку про Юлію Тимошенко, я присвятила польським політикам, як пересторогу. І думаю, що все це надалі актуально.

Запрошую послухати звуковий файл

Лідія Іванюх

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти