Logo Polskiego Radia
Print

Гра, в яку грав Янукович

PR dla Zagranicy
Olena Babakova 16.04.2015 18:39
  • Гра, в яку грав Янукович
Журналісти Збіґнєв Парафіянович та Міхал Потоцький відкривають куліси становлення влади «сім’ї» та загравань «регіоналів» з Заходом
Віктор Янукович, квітень 2010 рокуВіктор Янукович, квітень 2010 рокуWikipedia/Yulia Romero

В Україні останнім часом було опубліковано кілька книг, присвячених часам президентства Віктора Януковича та Євромайдану. Авторів цих текстів об’єднує пошук відповіді на запитання: як невиразний президент нехай недосконалої, проте європейської демократії майже зміг за кілька років перетворити свою країну на другу Білорусь та чому українці саме у такій формі повстали проти його системи.

Свою відповідь на ці запитання пропонують і польські журналісти видання «Dziennik Gazeta Prawna» Збіґнєв Парафіянович та Міхал Потоцький. Вони провели десятки розмов з брюссельськими та варшавськими політиками, українськими урядовцями та громадськими діячами, політологами та журналістами, в результаті повстала книга «Вовки живуть поза правом», присвячена злету та падінню «сім’ї» Януковича.

Українській службі Польського радіо Міхал Потоцький розповів, чому ЄС на початку довіряв Януковичу, коли у Брюсселі та Варшаві отримали перші тривожні сигнали, чи ключові для євроінтеграції України політики, як то Штефан Фюле та Алєксандер Кваснєвський, були свідомі масштабів корупції «сім’ї» та чи Віктора Федоровича можна вважати креатурою Путіна.

Про деталі не так далекого українського минулого запрошую послухати в аудіофайлі.

Олена Бабакова

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти