Logo Polskiego Radia
Print

Письменники про польсько-російські сутички

PR dla Zagranicy
Lidia Iwaniuch 15.06.2012 11:33
Єрофєєв: «про інцидент треба ще більше говорити, а Польща повинна перепросити». Ґловацький:«жоден народ не складається виключно з ангелів»

Центральні газети повертаються до сутичок, які трапилися перед матчем Польща Росія. «Gazeta Wyborcza» друкує думки з цього приводу двох письменників: Віктора Єрофєєва та Януша Ґловацького.

Єрофєєв наголошує, що хулігани вжили стереотип польсько-російських взаємин, який часто базує на ворожості, недовірі та суперництву. Поведінка поляків була неєвропейською, що впало тінню на російсько-польські взаємовідносини. Російський письменник вважає, що про інцидент треба ще більше говорити, а в російській пресі Польща повинна перепросити за вчинок своїх громадян.

Своєю чергою Януш Ґловацький каже, що не треба перебільшувати, бо сутички спровокувало кількасот бандитів, які плекають ненависть до всіх і вся. «Це нулі, які шукають гірших від себе, і це може бути хто-небудь. Жоден народ не складається виключно з ангелів», – говорить письменник.

Кореспондент газети у Москві Вацлав Радзівінович пише, що Росія, принаймні поки що, реагує на вівторкові сутички спокійно.

Л.І.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти