Logo Polskiego Radia
Print

Броніслав Коморовський: Псевдовболівальників і хуліганів слід карати суворо

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 15.06.2012 09:36
Як зауважив польський президент, вівторковому інциденту не можна надавати статус «міжнародної проблеми»
Президент Польщі Броніслав КоморовськийПрезидент Польщі Броніслав КоморовськийJacek Turczyk

Ми не могли заборонити росіянам маршувати Варшавою – переконує президент польської столиці Ганна Ґронкєвич-Вальц. Як сказала, з формальної точки зору, у вівторок перед матчем Польща – Росія демонстрації не було.

– Згоди на демонстрацію не було, тому що не було відповідної заяви. Ми отримали тільки листа. Я б хотіла виразно на цьому наголосити, – сказала політик.

У вівторок кілька тисяч російських вболівальників пройшли маршем з центру Варшави до Національного стадіону, де відбувався матч Польща – Росія. Сталося кілька сутичок з польськими псевдовболівальниками. Кільканадцять осіб було поранено. Поліція затримала понад 180 осіб. Більшість з них вже почула вироки. Найсуворіше покарання – п’ять місяців ув’язнення, найлагідніше – 500 злотих штрафу. Міська влада вже перепросила за вівторковий інцидент.

Псевдовболівальників і хуліганів слід карати суворіше – переконує президент Польщі Броніслав Коморовський.

– Це поворотний момент, коли можемо піти в напрямку загострення покарання за хуліганство, продиктоване ненавистю – як це було у вівторок. Суворіші кари звільнять поляків від ризику, що спортивні події будуть псувати ось такі інциденти, що на матчі будемо боятися йти з дітьми... Ми хочемо більше радості і менше страху, – сказав президент Польщі в ефірі телеканалу TVN24.

Як зауважив польський президент, вівторковому інциденту не можна надавати статус «міжнародної проблеми».

Я.С./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти