Logo Polskiego Radia
Print

Це вже буде інше Євро

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 18.06.2012 10:48
Польські щоденники коментують футбольної збірної Польщі на Євро-2012

«Gazeta Wyborcza» пише: «Наша марна доля – прекрасний час. Поляки у м’яч грати не вміють, але Євро маємо чудове. Турнір був приємнішим, ніж попередні. Досі польські футболісти не залишали жодних позитивних вражень. Тепер на понад тиждень заполонили чималу групу земляків». Газета відзначає, що в неділю польська збірна відвідала фан-зону у Варшаві. Футболісти дякували вболівальникам. «Ми знаємо, що могли зробити більше», – сказав капітан Якуб Блащиковський.

«Polska The Times» у статті «Свято польського вболівальника триває» пише, що польські фанати футболу виявилися краще підготовленими, більш жертовними і сильнішими психічно, ніж футболісти збірної. Тиждень і один день – стільки тривала кар’єра польської збірної у фіналах футбольного чемпіонату Європи. Гравці команди Францішека Смуди встигли зіграти три матчі. А вболівальники дали з себе все.

Коментаторка Яніна Парадовська у виданні «Polska The Times» переконує, що немає приводу знімати з автомобілів польські прапорці. Можна до них додати барви країн, за які тепер вболіватимуть поляки.

«Dziennik. Gazeta Prawna» пише «Коротка мрія про могутність». На вихід польської команди з групи ми чекаємо вже 26 років. Почекаємо далі.

«Це вже буде інше Євро» – відзначає «Rzeczpospolita». Закінчення було таким, як завжди: розчарування, сльози футболістів і вболівальників, прощання з турніром вже у груповому раунді. На економічний баланс – інвестиції і користь для іміджу Польщі – прийдеться почекати. Хоч, дивлячись на захоплені чемпіонатом європейські ЗМІ і побіжні дані польських касових апаратів, ця частина турніру для Польщі є без порівняння кращою. Але й футбольне Євро-2012 відрізняється від попередніх, у яких поляки швидко закінчували участь. «Немає в нас стільки злості на команду і прагнення добитися розрахунку футболістів», – читаємо у газеті. Зі своєю посадою прощається тренер Францішек Смуда, але це узгоджено вже раніше – він хоче повернутися до праці в клубах.

Н.Б.



Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти