Logo Polskiego Radia
Print

«Євро-Ефір»: Збірна Польщі попрощалася з Євро-2012

PR dla Zagranicy
Lidia Iwaniuch 18.06.2012 11:43
  • euro.mp3
Вихідні були повні емоцій. Уже знаємо, хто примушений закінчити свою пригоду з Євро-2012, а кому пощастило і зіграє у чвертьфіналі

У суботу, 16 червня, відбулися два матчі. У Вроцлаві зіграла збірна Польщі з Чехією. У Варшаві – греки міряли свої сили з росіянами.
Полякам мав допомогти грандіозний біло-червоний прапор 30 на 52 метри. Надії були превеликими, але чехи не залишили полякам ніяких сумнівів, і з результатом 0:1 – пригода збірної Польщі з Євро-2012 – закінчилася.
Враження після поєдинку передбачити дуже легко. Чехи раділи, поляки – намагалися зберегти добрий настрій.
«Вийшло, як вийшло, ми дещо підведені, початок був добрим, була порядна акція, а далі все гірше і гірше».
«Перемогла краща команда, і спортивний дух у нас жевріє. Але за матч з Росією, як вболівальники, дякуємо. Поляки – нічого не трапилося! До бою!»

У неділю польські футболісти прибули до столичної фан-зони, бо вирішили особисто подякувати вболівальникам за підтримку. До присутніх звернувся капітан збірної Польщі Якуб Блащиковський: «Ми могли досягнути більшого. Ми шкодуємо, що так трапилося, було б краще, коли б ми сюди прибули з вісткою, що граємо в чвертьфіналі. Але дякуємо за вашу підтримку, за безліч позитивної енергії, за те, що ви в нас вірили. За все це дуже-дуже-дуже дякуємо. За те, що ви є, що будете, і вірите в нас незважаючи на те, чи нам щастить, чи ні».
Тепер залишається питання тренера збірної Польщі Францішека Смуди, який найімовірніше попрощається зі своєю посадою. Втім, і так його контракт після Євро-2012 – закінчується.

Не пощастило й росіянам. Хто дивився матч бачив, що поразка впала на них немовби грім з ясного неба. Вісткою, що їхня пригода з Євро закінчилася російські вболівальники були прибиті: «Не вдалося і все. Ви дома залишаєтеся, а ми повертаємося. Але ще будуть чемпіонати, ще переможемо. Польщі не пощастило і нам не пощастило».
У неділю відбулися матчі групи «В»: Німеччина – Данія з результатом 2:1 та Португалія – Голландія – теж 2:1.

Отже – з групи «А» до чвертьфіналу переходять Греція і Росія. З групи «В» вийшли німці і португальці.
А вже нині, 18 червня у Ґданську, змагатимуться Хорватія з Іспанією, у Познані – Італія і Ірландія.

Л.І./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти