Logo Polskiego Radia
Print

«Ділення помаранчевих»

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 06.07.2012 10:48
Віктор Ющенко повертається до великої політики. Справа в тому, що в українців він викликає негативні асоціації

Газета «Rzeczpospolita» помістила статтю «Ділення помаранчевих». Автори Тетяна Серветник і Піотр Косцінський пишуть: Колишній президент України Віктор Ющенко повертається до великої політики. Справа в тому, що в українців він викликає негативні асоціації. Його нове угруповання, до якого належать 30 організацій, має шанс лише на один відсоток підтримки на парламентських виборах. Чому? Тому що всі поразки Помаранчевої революції приводять на думку саме цього політика. Колишні виборці Ющенка переконані, що це він зрадив ідеали революції і довів до політичної дестабілізації в Україні – каже польському щоденникові політолог Григорій Перепелиця. Ющенко довів до того, що після його приходу до влади демократично обрана опозиція втратила більшість у парламенті. Ситуація повториться: Ющенко доведе до поділів у рядах противників влади, – передбачає політолог.

Антипатія до Ющенка – це в Україні феномен, – читаємо в щоденнику «Rzeczpospolita». – З часом негативне ставлення до політиків зменшується. У випадку Ющенка – росте. Нехіть до нього об’єднує українців на заході і на сході – звертає увагу аналітик Олексій Блюмінов.

Голова Інституту української політики в Києві Костянтин Бондаренко назвав об’єднання партій навколо героя Помаранчевої революції «змовою приречених на загибель». Новий блок Ющенка стане збірною могилою для політичних амбіцій його самого та інших політиків – вважає експерт.

Депутат Блоку Юлії Тимошенко Микола Томенко вже заявив, що угруповання Ющенка навмисне створила... адміністрація президента Віктора Януковича. І тому над Дніпром важко намалювати щось чорними та білими кольорами. Забагато двозначностей – пише «Rzeczpospolita».

Н.Б.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти