Logo Polskiego Radia
Print

До Євро-2012 залишилося 100 днів

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 29.02.2012 13:02
Що у Польщі вдалося зробити до цього чемпіонату, на що треба буде почекати і з якими планами варто попрощатися?
ФОТО: Польське радіо

Курси валют за Національним банком Польщі:

1 EUR – 4,13 PLN

1 USD – 3,07 PLN

1 UAH – 0,38 PLN

До Євро-2012 залишилося 100 днів – нагадує «Dziennik. Gazeta Prawna». Видання підводить підсумки – що у Польщі вдалося зробити до цього чемпіонату, на що треба буде почекати і з якими планами варто попрощатися. Повним успіхом завершилася тільки будова стадіонів. Матчі Євро-2012 у Польщі відбуватимуться на чотирьох аренах: Національний стадіон у Варшаві (до речі, найдорожча інвестиція, 1,9 млрд злотих – 4,74 млрд гривень), Міський стадіон у Познані (коштував найменше, 713 млн злотих – 1,8 млрд гривень), стадіони у Ґданську і Вроцлаві (які коштували понад 850 млн злотих – понад 2,1 млрд гривень). Це – успіхи... А поразки? Їх слід шукати на польських автошляхах..., яких побудувати не вдасться. «До Євро-2012 мала бути 1 тисяча кілометрів автострад», – читаємо на шпальтах газети «Dziennik. Gazeta Prawna». – Буде 400 кілометрів. Мали бути 2 тисячі кілометрів експрес-доріг. Буде – 440 кілометрів. Отже, до футбольного турніру вдасться виконати 30% запланованих дорожніх інвестицій.

Ще кілька слів про Євор-2012. На думку вже цитованого щоденника «Dziennik. Gazeta Prawna», в Україні на приготуваннях до футбольного свята найбільше заробили олігархи. «Вони виграли найпривабливіші тендери, – пише журналіст Міхал Потоцький. – Донецький Альтком тільки минулого року виграв тендери на загальну суму 7 млрд гривень. З концерном тісно пов’язаний віце-прем’єр відповідальний за приготування до Євро-2012 Борис Колесніков...

На початок Євро-2012 слід почекати 100 днів, але із купівлею квартири «Gazeta Wyborcza» чекати не радить. «Не всі європейські ринки нерухомості впоралися із кризою, – читаємо в газеті. – До таких належить польський ринок. Тут – порівнюючи із 2007 роком – ціни впали майже на одну третю. Наприклад, сьогодні ціна за один квадратний метр нерухомості у Варшаві – це в середньому 7,5 тисяч злотих (майже 19 тисяч гривень). Найкращим місцем для інвестицій, однак, є Великобританія. Помешканння у Лондоні стали дешевшими аж на 33 відсотки.

Від працеголізму можна вилікуватися. У Польщі можна вилікуватися безкоштовно. 26 польських центрів лікування залежності отримали з державної кишені дофінансування на допомогу працеголікам, сексоголікам і людям, залежним від покупок (їх ще називають шопінгоголіками). Загалом, на лікування цих категорій залежних держава призначила 1,7 млрд злотих (4,25 млрд гривень).

Я.С.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти