Logo Polskiego Radia
Print

Алєксандер Кваснєвський про волинські події

PR dla Zagranicy
Lidia Iwaniuch 14.03.2012 11:03
70 річниця волинських подій буде дуже важливим моментом для громадянських суспільств у Польщі та в Україні

Екс-президент Польщі Алєксандер Кваснєвський заявив, що звернеться до президента Броніслава Коморовського у справі підготування відзначення 70 річниці Волинської трагедії. Кругла річниця волинських подій випадає наступного року.

У переконанні колишнього президента, треба так запланувати урочистості вшанування пам’яті жертв, щоб не дійшло на цьому тлі до зміцнення націоналізму. За словами Кваснєвського, 70-ті роковини волинських подій будуть дуже важливим моментом для громадянських суспільств у Польщі та в Україні.

- Це може бути такий кульмінаційний момент, або поганих почуттів і настроїв, або все-таки чогось позитивного, - зазначає екс-президент.

Кваснєвський підкреслив, що протягом своєї роботи на посту президента він сприяв польсько-українському поєднанню. «Це процес дуже складний, проте він надалі триває», – наголосив Кваснєвський.

Слова колишнього президента прозвучали під час дебатів зорганізованих у Домі зустрічей з історією у Варшаві.

Нагадаємо, що українські націоналісти розпочали масові вбивства поляків на Волині в липні 1943 року. Частина експертів оцінює, що на Волині було вбито близько 60 тисяч поляків.

11 липня 2003 році в с. Павлівка на Волині відбулася урочиста зустріч президентів Польщі й України: Александра Кваснєвського і Леоніда Кучми. Зустріч проведено як спомин і акт примирення з нагоди 60-ї річниці Волинської трагедії.

Л.І./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти