Logo Polskiego Radia
Print

Польща вшановує пам’ять жертв смоленської катастрофи

PR dla Zagranicy
Lidia Zalitacz 10.04.2012 15:00
У Польщі та Росії відбувається відзначення 2-ої річниці катастрофи польського літака Ту-154
PAP/Bartłomiej Zborowski

У Смоленську відбувається відзначення 2-ої річниці катастрофи польського літака Ту-154, який 10 квітня 2010 року розбився поблизу аеропорту Сєвєрний.

На місці трагедії, де загинув президент Польщі Лєх Качинський та 95 поляків, квіти поклали представники Польщі та Росії. Католицькі та православні священики відмовили молитву.

Міністр культури Боґдан Здроєвський підкреслив, що катастрофа, яка сталася два роки тому, була трагедією не лише для сімей загиблих, а також для всієї Польщі.

– Ми стоїмо на місці символічно встановленому для пам’ятника, приуроченого жертвам. Він має бути символом нашої пошани, пам’яті та болю після втрати багатьох близьких і шанованих людей, сказав Боґдан Здроєвський.

У відзначеннях в Смоленську взяли участь рідні жертв катастрофи. Російську сторону представляв, зокрема, голова Думи Сєрґєй Наришкін.

У Варшаві та інших містах Польщі з самого ранку відбуваються різні заходи для увіковічення пам'яті жертв цієї трагедії. Крім державних урочистостей, у Варшаві заходи зорганізували прихильники партії Право і справедливість (ПіС) на чолі з її лідером Ярославом Качинським. Під Президентським палацом вони кладуть квіти, слухають концерт та оглядають покази фільмів.

Після обіду (15.45 за Варшавою), для вшанування жертв смоленської катастрофи, з Банкової площі в напрямку Президентського палацу на вул. Краківське передмістя пройде похід «Марш 10 квітня». Після походу виступатиме голова партії ПіС, брат загиблого президента, Ярослав Качинський.

Л.З.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти