Logo Polskiego Radia
Print

Павел Коваль: Польща повинна підтримати Україну

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 28.04.2012 14:46
Польський євродепутат закликає уряд Польщі рішучіше реагувати на заяви, які знеохочують до приїзду на Євро-2012
Павел КовальПавел КовальPolskie Radio

Польський євродепутат Павел Коваль закликає уряд Польщі рішучіше реагувати на заяви, які знеохочують до приїзду на Футбольний чемпіонат Європи. За його словами, з огляду на факт, що Євро-2012 це спільний захід Польщі та України, то в нашому спільному інтересі є те, щоб він пройшов якнайкраще. Йдеться, між іншим, про заяву віце-голови Європейської Комісії Вівіан Редінґ, яка попередила, що не приїде на матч відкриття цього футбольного свята, а в листі, адресованому УЄФА, висловила занепокоєння справою дотримання прав людини в Україні. Павел Коваль вважає, що польський уряд повинен розважливо реагувати на події у своєї східної сусідки.

Те, що відбувається в Україні, стосується цілого українського суспільства. Ми маємо в цій справі серйозні зобов’язання, це ж наші сусіди. Сьогодні готовність до сусідської допомоги означає дві речі: пильнувати, щоб Євро відбулося, і не відвертатися від українців, не натякати, що проблеми виникли в українців, а не в нас. Слід поставитись до цього як до спільної ініціативи в центрі Європи, бо чогось такого давно не було і швидко не буде. Це певний історичний шанс, – сказав політик.

Павел Коваль переконує, що в контексті найважливішої події цього року в Україні, тобто парламентських виборів, польський уряд повинен виділити якнайбільше коштів і послати туди велику групу оглядачів. На думку політика, це може мати значний вплив на польсько-українські контакти.

Н.Б./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти