Logo Polskiego Radia
Print

Президент Польщі звертається із закликом до української влади

PR dla Zagranicy
Igor Isayev 09.05.2012 08:00
Броніслав Коморовський хоче оголосити постулати, про які мав заявити на відкликаному українським МЗС Ялтинському саміті

Відвернувшись від України, Європа штовхає її в обійми Росії – вважає голова польського парламентського комітету закордонних справах. Ґжеґож Схетина прокоментував події останніх днів в Україні і, зокрема, ситуацію колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко. Схетина заявив, що президент Коморовський розмовляв з Віктором Януковичем, і додав: у середу польський очільник оприлюднить те, що мав сказати на відкладеному на невизначений термін саміті в Ялті.

– Ми повинні весь час робити все, щоб громадська думка знала про ставлення до опозиції в Україні і не схвалювала його. Пропозиція президента Коморовського полягає в зміні українського кримінального кодексу, щоб його не використовували для боротьби з політичною опозицією. Це стандарти західного світу. Треба, щоб Україна прийняла ці стандарти, і це треба робити цивілізовано й результативно, – сказав Схетина.

У Ялті Броніслав Коморовський мав намір звернутися до української влади та опозиції із закликом змінити правову систему, яка передбачає кримінальне покарання високопосадовців за помилки.

І.І./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти