Logo Polskiego Radia
Print

Росія використає справу Юлії Тимошенко для економічних цілей

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 14.05.2012 12:54
Такої думки російський політолог, колишній радник і стратег Владіміра Путіна Ґлєб Павловський

З попереджень про бойкот української частини Євро-2012 небагато виникне – вважає Ґлєб Павловський. Політолог, колишній радник і стратег російського президента Владіміра Путіна прибув до Польщі на запрошення Центру польсько-російського діалогу і порозуміння.

На думку Ґлєба Павловського, український президент Віктор Янукович намагатиметься зменшити наслідки бойкоту, поглиблюючи зв’язки з Росією. Разом з тим, вважає російський експерт, Владімір Путін маніпулює справою Юлії Тимошенко, щоб використати цю справу задля економічних цілей.

– Путін використає факт ув’язнення пані Тимошенко для того, щоб пом’якшити Януковича. Офіційна позиція є такою, що тепер Росія захищає Юлію Тимошенко, та це пов’язане, у першу чергу, зі спором навколо газотранспортної системи України, у якій дуже зацікавлена Росія, – вважає Ґлєб Павловський.

Як каже Ґлєб Павловський, ситуація, пов’язана з Юлією Тимошенко, досить сильно впливає на політичне становище в Україні. Хоч опозиція надалі розбита, то, однак, вона об’єднується і стає міцнішою.

Н.Б./ IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти