Logo Polskiego Radia
Print

Дебати про Україну в Європарламенті

PR dla Zagranicy
Lidia Zalitacz 22.05.2012 14:32
Євродепутати критикують ситуацію в Україні і очікують змін. Водночас виступають проти бойкоту Євро–2012
flickr

Під час дебатів у Європарламенті присвячених ситуації в Україні депутати застерегли, що не можна ратифікувати угоду про асоціаіцію між Україною та ЄС поки в цій країні не відбудуться демократичні зміни. Євродепутати виступили проти бойкоту Футбольного чемпіонату Європи. Дискусіям у ЄП прислухалася Євгенія Тимошенко.

Єврокомісар Штефан Фюле сказав від імені Єврокомісії, що не можна схвально ставитися до того, що тепер діється в Україні. Використовування судочинства для політичних цілей це повсякденна практика в Україні, – додав він.

ЄС поінформував прем’єра Миколу Азарова, що коли Україна не представить чітких доказів на поліпшення ситуації – зазначив Фюле – тоді угода про асоціацію не буде ратифікована.

Депутати, серед яких було багато поляків, висловили думку, що слід зробити все, щоб не штовхнути Україну в обійми Росії, яка цього чекає. Вони закликали не бойкотувати турнір. Бойкотувати – підкреслювали євродепутати – можна кроки уряду та президента, проте чемпіонат слід використати для обміну поглядів. Німецький депутат Ельмар Брок закликав офіційний Київ нарешті здійснити дані обіцянки.

Л.З./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти