Logo Polskiego Radia
Print

Європарламент прийняв резолюцію щодо України

PR dla Zagranicy
Lidia Iwaniuch 24.05.2012 13:15
У документі зокрема стверджується, що ратифікації угоди про асоціацію з ЄС не буде, поки в Україні не пройдуть демократичні зміни

Європарламент гостро скритикував владу України за використовування системи правосуддя для реалізації власних політичних цілей, і як інструмент політичної помсти. У прийнятій 24 травня резолюції євродепутати поновно висловилися проти ув’язнення колишньої пані прем’єр-міністр Юлії Тимошенко та звернулися з закликом до політиків, які братимуть участь у Євро-2012, щоб відвідували ув’язнених за політичними мотивами.

У резолюції стверджується, що не буде ратифікації угоди про асоційоване членство з ЄС, поки в Україні не відбудуться демократичні зміни. Депутати вважають, що зміцнення верховенства права, незалежне судочинство та започаткування вірогідної боротьби з корупцією, мають основне значення не лише для полиблення взаємних контактів, але також для утвердження демократії в Україні. Парламент поновно рішуче засудив ув’язнення колишньої прем’єр-міністр Тимошенко і судові процеси проти колишніх високопосадовців.

До представників влади України, Європарламент звернувся з закликом, щоб відрізняли політичну і кримінальну відповідальність, та щоб відповідно новелізували кримінальний кодекс.

У резолюції підкреслено, що основне значення у подальших взаєминах матиме проведення в Україні вільних, чесних і транспарантних парламентських виборів, та надання права участі у цих виборах представникам опозиції.

Євродепутати звернулися з закликом до української влади, щоб перед початком виборчої кампанії прояснила ситуацію в’язнів, засуджених з політичних причин.

Л.І./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти