Logo Polskiego Radia
Print

Іноземці добре оцінюють Польщу під час Євро-2012

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 16.06.2012 15:29
81 відсоток гостей з-за кордону, які прибули до Польщі з нагоди Чемпіонату, хочуть сюди повернутися

Минув тиждень від часу відкриття футбольного Чемпіонату Європи у Польщі та Україні. Протягом цього часу Польщу відвідали тисячі вболівальників з цілого континенту. Більшість з них позитивно оцінює організацію чемпіонату і гостинність, з якою їх зустріли у Варшаві, Познані, Ґданську та Вроцлаві.

Кореспондентка німецького «Die Tageszeitung» Ґабрієль Лєссер розповіла в ефірі Польського радіо, що її земляки не натрапили на більші організаційні проблеми у Польщі. Більшість місць означено анлійською мовою. Деякий клопіт виник на Центральному вокзалі у Варшаві – на платформі не було точно вказано, куди від’їжджає поїзд і довелося шукати інформації.

Дуже добре оцінює Польщу Збіґнєв Залінський, який працює у Дубліні і з командою ірландського радіо RTE кілька останніх днів провів у Познані, повідомляючи про перебування збірної та вболівальників Ірландії на Євро-2012.

– Ми сідали на таксі, і хоч рівень анлійської мови таксистів не найвищий – ми потрапляли туди, куди треба. Якщо не знали, звідки від’їжджає автобус або котрий травмвай прямує на стадіон – нам допомагали дуже симпатичні волонтери й волонтерки уздовж усього маршруту. Вони, та офіціанти на Старому ринку, добре володіють англійською мовою, – розповідає Збіґнєв Залінський.

Опубліковані саме керівництвом Варшави результати опитування свідчать про те, що 81 відсоток гостей з-за кордону, які прибули сюди з нагоди Євро-2012, хоче знову відвідати Польщу, а 92 відсотки готові рекомендувати Польщу своїм знайомим. Опитування відбулося 8 червня.

Н.Б./IAR



Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти