Logo Polskiego Radia
Print

Павел Коваль: ми ніколи не втручаємося у виборчий процес

PR dla Zagranicy
Olena Babakova 05.10.2012 14:44
Місія спостерігачів Європарламенту до України буде працювати чесно та безсторонньо, - підкреслив польський євродепутат
Paweł KowalPaweł Kowalfot. European Parliament Audiovisual Unit

«Спостереження за виборами жодним чином не має впливати на їх перебіг», - зазначив голова місії спостерігачів Європарламенту до України Павел Коваль під час сьогоднішньої конференції у Варшаві. Політик підкреслив винятковість України – адже Європарламент моніторує тут не тільки парламентські та президентські, а й місцеві вибори, до того ж спостереження відбувається протягом всієї виборчої кампанії. Однак засади є незмінними: безсторонність та об’єктивність:

- Ми ніколи, чи це вибори в країнах, де апріорі немає чесного голосування, чи держави, де чесні вибори проходять відносно недавно, чи вибори у «старих демократіях», не втручаємося у виборчий процес. Цього я буду суворо вимагати від депутатів Європарламенту, котрі входять до складу місії до України. Жодних коментарів з їхнього боку на тему політичної ситуації в країні, жодного вираження симпатій, - наголосив євродепутат.

Павел Коваль зауважив, що представлені в Брюсселі партії мають політичних партнерів в Україні, однак учасники місії під час моніторингу представлятимуть тільки Європарламент, а не свої угрупування. Щоб зберігати безсторонність, сам депутат протягом найближчого місяця не буде коментувати ситуацію в Україні.

Місія спостерігачів Європарламенту до України нараховує 15 учасників. Вона співпрацює з місією ОБСЄ та рядом організацій, що проводять громадський моніторинг. Її рапорт буде оприлюднений опівдні наступного дня після проведення голосування. Цей документ матиме вирішальний вплив на те, чи визнає Брюссель українські вибори вільними та демократичними.

О.Б.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти