Logo Polskiego Radia
Print

Протасєвич: ЄС не хоче впливати на результат виборів

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 06.10.2012 13:54
Дальше співробітництво ЄС з Україною залежить від перебігу парламентських виборів у жовтні – каже віце-голова ЄП
Wikipedia / Xavier HapeWikipedia / Xavier HapeXavier Hape

Віце-голова Європейського Парламенту Яцек Протасєвич, представник Громадянської платформи, переконує, що дальше співробітництво Європейського Союзу з Україною залежить від перебігу парламентських виборів. За його словами, ЄС не хоче впливати на результат виборів, а тільки на дотримання демократичних принципів.

– Щоб ці двері до Європи не зачинялися перед Україною зовсім, вибори повинні бути проведені чесно. Ми не маємо жодних очікувань відносно результатів, не хочемо узалежнювати дальшої співпраці з Україною від того, хто переможе, а хто програє. Але, безперечно, це залежатиме від того, чи вибори будуть проведені в демократичний спосіб, чесно і прозоро, – сказав євродепутат.

Яцек Протасєвич переконує: якщо вибори в Україні будуть демократичними, ЄС може дати Києву корисну пропозицію: Угоду про вільну торгівлю. Тобто, фактично, скасування митних бар’єрів на продаж українських товарів на території Європи. Це матиме колосальне значення для української економіки. Участь українських товарів на європейському ринку – на рівні 1-2 відсотків. Зростання у кілька разів може принести підприємцям величезні прибутки і не заважатиме нікому в Європі – каже політик.

Європарламент вишле на парламентські вибори в Україні місію спостерігачів з 15-ти депутатів. Очолює цю групу євродепутат Павел Коваль, представник угруповання Польща – найважливіша. Частина депутатів подасться до Києва уже найближчого вівторка, щоб стежити за останніми днями виборчої кампанії.

Н.Б./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти