Logo Polskiego Radia
Print

Позицію депутатки-гомофобки критикують колеги і науковці

PR dla Zagranicy
Igor Isayev 30.01.2013 10:19
Надходять скарги на Кристину Павлович, яка розповсюджує гомофобні і трансфобні висловлювання
Логотип партии "Право и справедливость".Логотип партии "Право и справедливость".Источник: marki.net.pl

Опозиційний, ліберальний Рух Палікота скаржиться до парламентської комісії з етики на поведінку депутата Кристини Павлович з консервативної партії Права і справедливість. Партія Януша Палікота обурена закликами до ненависті щодо національних, етнічних, расових чи релігійних груп, за що загрожує до 2 років позбавлення волі.

Усе почалося з виступу Кристини Павлович, яка напала на депутата-транссексуала Анну Ґродзьку такими словами:

– Річ не в тому, що людина нажереться гормонів і зробить операцію та стане жінкою, усе визначає генетичний код, – заявила вона.

Заяви партійної колеги лаконічно прокоментував голова парламентського клубу Права і справедливості Маріуш Блащак. «Кристина Павлович має короткий парламентський досвід», – пояснив він. Натомість депутати всіх інших фракцій наголошують, що слова пані Павлович були неетичними і некультурними.

Заяви професора Кристини Павлович також обурили понад 40 представників наукових кіл. Вчені кількох польських університетів надіслали відкритого листа в цій справі. На їхню думку, Кристина Павлович зрадила науковий етос. «Ми соромимося того, як агресивно і з презирством вона відгукується про геїв і транссексуалів», – підкреслили вчені, серед яких представники не лише ліберальних, але й консервативних середовищ.

Постать Кристини Павлович стала широко знаною в Польщі після останньої парламентської дискусії стосовно цивільних партнерств. Вона висловлювала з сеймової трибуни найбільший спротив проектові.

І.І./IAR

tags: ЛГБТ
Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти