Logo Polskiego Radia
Print

Президент України підписав Указ про помилування Юрія Луценка

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 07.04.2013 09:25
Справа ув’язнення опозиційних політиків стоїть на перешкоді підписанню Угоди про асоціацію між Україною та ЄС
flickr

Президент України Віктор Янукович підписав Указ про помилування колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка, який був засуджений до 4-ох років позбавлення волі. Відповідний документ опубліковано на інтернетній сторінці президента.

У суботу 6-го квітня позитивно про можливість звільнення Юрія Луценка висловилася Комісія при українському президентові в питаннях помилування. В опублікованій заяві мовиться, що з проханням помилувати Юрія Луценка звернулася Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська, а раніше – місія представників Європейського Парламенту, Алєксандера Кваснєвського і Пата Кокса.

Колишній міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко у лютому минулого року був засуджений за зловживання службовим становищем і розтрату бюджетних коштів. Останньої середи київський суд не ухилив цього вироку, а найближчого тижня має розглядатися чергова справа, яка стосується організації стеження за водієм екс-заступника СБУ Володимира Сацюка.

Звільнити Юрія Луценка неоднократно закликали західні політики. Справа ув’язнення колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, а також колишньої прем’єрки Юлії Тимошенко, засудженої до 7-ми років позбавлення волі, стоїть на перешкоді підписанню Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, яке могло б відбутися на листопадовому саміті Східного партнерства у Вільнюсі.

Н.Б./IAR, PAP

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти