Logo Polskiego Radia
Print

Броніслав Коморовський: Польща зробила все, а навіть більше

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 29.11.2013 13:28
...щоб довести до підписання Угоди про асоціацію між Україною і Європейським Союзом
Президент Польщі Броніслав КоморовськийПрезидент Польщі Броніслав Коморовський PAPPaweł Supernak1

Цими словами президент Броніслав Коморовський оцінює дії польської влади і дипломатії в цій справі. На саміті Східного партнерства у Вільнюсі Україна не підписала асоціаційної угоди з ЄС, але президент Віктор Янукович декларував, що не відмовляється цілком від зближення з Євроспільнотою. Дві країни Східного партнерства, Грузія і Молдова, парафували угоди про асоціацію, але чи їх підпишуть і коли це могло б відбутися – не сказано.

Президент Польщі Броніслав Коморовський заявив, що Польща підтримувала і надалі буде підтримувати устремління України в процесі європейської інтеграції.

– Україну запрошують за стіл, де відбуваються розмови, Євросоюз декларує відкриті двері й доброзичливе очікування на рішення влади української держави. А Польща також тримає ногу в цих дверях, щоб вони не захлопнулися і щоб завжди були елементом заохочення української держави продовжувати зусилля знайти для України гідне місце в рамках західного світу, – сказав президент Броніслав Коморовський.

Глава Польщі зазначив, що само схвалення угоди є успіхом. Нагадав, що Київ пристосував частину свого законодавства до європейських норм, а підтримка ідеї євроінтеграції в Україні стрімко зросла. Постанова влади України припинити процес європейської інтеграції викликала бурхливу реакцію суспільства. На вулицях міст проходять багатотисячні протести.

Н.Б./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти