Logo Polskiego Radia
Print

Адам Бєлян: Або Митний союз, або Європейський Союз

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 16.12.2013 09:39
Євродепутат від Польщі вважає, що постанова про вступ України до Митного союзу довела б до бунту в команді Віктора Януковича
Wikipedia/Wikimedia Commons

Польський євродепутат Адам Бєлян висловив думку, що у випадку постанови президента України Віктора Януковича приєднатися до Митного союзу з Росією, це може довести до урядової кризи. Київ повинен вибрати: або Москва, або Брюссель – вважає політик.

– Неможливо поєднати Митний союз із Росією та Угоду про асоціацію з Європейським Союзом. Це є певним. Але, на мою думку, значна частина політичних співробітників президента Януковича, зокрема, депутати, пов’язані з найбагатшим українцем, паном Ахметовом, не погодяться на це. У такому випадку (постанови про вступ до Митного союзу – ред.) я б передбачав відставку уряду, – сказав Адам Бєлян.

Європейська комісія припинила переговори з Україною у справі Угоди про асоціацію. Комісар ЄС у справах розширення Штефан Фюле повідомив, що протягом тижня він не дочекався відповіді віце-прем’єр-міністра України Сергія Арбузова, чи Київ чітко визначиться, що хоче підписання Угоди. Однозначна відповідь української влади була умовою продовження переговорів – заявив комісар.

Н.Б./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти