Logo Polskiego Radia
Print

Країни «Веймарського трикутника» хочуть, щоб Росія підтримала Україну

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 01.04.2014 12:00
Керівники дипломатичних відомств організації «Веймарського трикутника» висловлюють сподівання, що Росія підтримає процес виходу України з кризи.

Керівники дипломатичних відомств організації «Веймарського трикутника» висловлюють сподівання, що Росія підтримає процес виходу України з кризи.

Про таку позицію спільно заявили глави дипломатії Франції, Німеччини та Польщі на конференції в німецькому місті Веймар.

Польський міністр закордонних справ Радослав Сікорський наголосив, що відведення російських військ від східного кордону з Україною «справді розпочалося». «Це не першоквітневий жарт», - сказав керівник польської дипломатії. На його думку, немає жодних підстав, аби біля кордонів з Україною розташовувалася «велика кількість військ». За його словами, відповіддю на Угоду про вільну торгівлю між Україною і Європейським союзом повинна стати схожа угода в рамках «ЄС-Росія».

Сікорський розраховує, що Росія підтримає вихід України з кризи. На думку міністра, цього можна досягти завдяки дотриманню положень Всесвітньої організації торгівлі, а також пропонуючи українцям конкурентоспроможну ціну на газ.

Раніше міністри закордонних справ організації «Веймарського трикутника» - Польщі, Франції і Німеччини прийняли спільну заяву відносно України. Вони закликали до проведення міжнародної конференції у справі України вже після президентських виборів 25 травня. Росія також запрошена до участі у ній.

«Веймарський трикутник» – це неформальне об’єднання, дискусійна платформа Франції, Німеччини та Польщі, яка була створена в 1991 році.

Т.А./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти