Logo Polskiego Radia
Print

Консультації дипломатичних відомств Польщі та України

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 16.05.2014 09:55
Буде підписаний план співпраці між відомствами на 2014–2015 роки.
PAP/Paweł Supernak

У Києві розпочалися консультації керівників МЗС Польщі та України – Радослава Сікорського і Андрія Дещиці

Відкриваючи зустріч, Сікорський зазначив, що Польща підтримує територіальну цілісність України. Він сподівається, що Угоду про асоціацію з ЄС вдасться підписати вже після президентських виборів 25 травня. А за ходом голосування в Україні слідкуватимуть 100 польських спостерігачів. «Ті, хто стурбовані можливістю насилля під час проведення виборів, повинні припинити фінансування тих, хто його здійснює», – сказав Сікорський. Він додав, що є неприпустимою та ситуація, коли в розмовах про саму Україну не брали би участі представники її влади. «Принцип „нічого про нас без нас” тут якнайкраще підходить», – зазначив міністр.

Сікорський підкреслив, що Україна повинна прийняти антикорупційні закони, також висловив сподівання, що безвізовий рух між Україною і ЄС буде запроваджений «настільки швидко, наскільки це буде можливо».

Сікорський і Дещиця підпишуть план співробітництва між дипломатичними відомствами обох країн на 2014–2015 роки. Окрім іншого, він передбачає політичні консультації представників держав Веймарського трикутника і Вишеградської групи з українською владою, а також системні наради міністрів закордонних справ Польщі і України та організацію в Польщі підготовки українських дипломатів.

Вчора, у рамках зустрічі з Арсенієм Яценюком, Сікорський передав йому список найбільших проблем польських фірм у доступі на український ринок. Стосується він несвоєчасного повернення ПДВ, який переплачують польські інвестори, ускладення з митною перевіркою товарів, що експортуються в Україну та погане функціонування фіскальної системи.

Т.А./PAP

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти