Logo Polskiego Radia
Print

ЄС готує законодавчі акти задля впровадження санкцій проти Москви

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 25.07.2014 13:25
Окрім того, німецький бізнес заявляє про свою готовність підтримати обмеження проти Росії
foto: flickr/David Tsegai

Країни ЄС порекомендували Європейській Комісії підготувати проект законодавчих актів, котрі дозволятимуть впроваджувати секторальні санкції проти Росії, поінформував речник Єврокомісії Джонатан Тодд.

Домовленість у цьому питанні була досягнута сьогодні під час зустрічі послів держав ЄС. Проекти, котрі підготує ЄК та Європейська служба зовнішніх справ, будуть обговорені та можливо прийняті у понеділок та вівторок.

«Комісія та Європейська служба зовнішніх справ представить проект законодавчих актів дуже швидко», сказав Тодд на прес-конференції.

Водночас німецькі підприємці значно погіршили своє ставлення після збитого проросійськими сепаратистами малайзійського літака до Владіміра Путіна, заявляючи про готовність впровадження жорстких санкцій проти Росії.

«Політики повинні вирішити, які висновки належить зробити (після трагедії). Німецький бізнес впровадить їх у життя», сказав глава Східної комісії зі східної політики Екхард Кордес.

«Президент Путін повинен здійснити тиск на сепаратистів, а якщо немає на них впливу, то мусить його собі забезпечити. Німецький бізнес не погоджується з тим шляхом, яким прямує Путін», сказав він.

Східна комісія зі східної політики представляє близько 200 концернів та менших компаній, котрі працюють на території Росії та інших країн Східної Європи. До цього часу підприємці були проти санкцій, побоюючись негативних наслідків для власних фірм та усієї німецької економіки.

А.З./PAP

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти