Logo Polskiego Radia
Print

Сікорський: Нові санкції будуть малодієві

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 01.09.2014 12:30
Польський міністр вважає малоймовірним, що поглиблення обмежень проти Росії значно вплине на агресора
PAP/Rafał Guz

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський сказав, що Польща перш за все очікує від Німеччини представлення пропозицій у питанні вирішення конфлікту в Україні.

Сікорський бере участь у зустрічі Європейської ініціативної групи для Молдови в Кишиневі (GAERM).

Він повідомив, що не дуже вірить в те, аби можливе впровадження глибших санкцій проти Росії було ефективне, відповідаючи на запитання про тижневий ультиматум Європейської ради, який вона дала Росії задля деескалації конфлікту.

«Йдеться про зміцнення вже накладених санкцій, але я мало вірю, що вони будуть дієвими, бо санкції вплинуть на Росію у середньотерміновій перспективі, а Україна воює сьогодні», – сказав Сікорський.

За його словами, Польща домагається, аби ті, хто взяв на себе тягар відповідальності за переговори з Росією, у першу чергу Німеччина, запропонували, у який спосіб збираються вирішити цей конфлікт.

На запитання, чи на його думку майбутня глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні буде провадити від імені ЄС реальну та рішучу політику щодо Росії, міністр СІкорський відповів, що закордонна політика ЄС значною мірою належить до компетенції глав урядів.

«Це має, як казав класик, свої позитивні та негативні плюси, але поміж глав урядів дуже впливовою особою вже незабаром буде прем’єр Туск», – сказав Сікорський.

Глава Європейської ради Герман Ван Ромпей поінформував під час саміту ЄС в суботу, що протягом тижня ЄС підготує пропозиції з новими санкціями проти Росії.

Т.А./PAP

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти