Logo Polskiego Radia
Print

Декларація євродепутатів проти відродження Радянського Союзу

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 17.09.2014 14:00
Обранці у 75 роковини радянської агресії проти Польщі порівняли її з агресією Росії проти України
Колони радянської піхоти, що входять на територію ПольщіКолони радянської піхоти, що входять на територію Польщіhttp://pl.wikipedia.org/

Євродепутати з Польщі, Литви, Латвії, Естонії, Фінляндії, Угорщини, Словаччини та Румунії підписали спільну декларацію з нагоди 75 роковин совєтської агресії на країни Центральної Європи, у котрій закликали протистояти «відродженню Радянського Союзу».

Ініціатором декларації «Більше ніколи Ялти», під якою підписи поставили 12 євродепутатів з Європейської народної партії та групи Європейських консерваторів і реформаторів для Європи, є лідер Правиці Речіпосполитої, євродепутат зі списку «Права і справедливості» Марек Юрек.

У 75 річницю нападу на Польщу євродепутати нагадали про відповідальність СРСР за початок ІІ Світової війни, а також за агресію на країни цього регіону. Результатом агресії, читаємо у декларації, була анексія Радянським Союзом Балтійських країн та встановлення після 1944 року «колабораціоністської влади в інших країнах Центральної Європи».

«Шкодуючи про недостатній супротив країн Заходу проти поневолення народів Центральної та Східної Європи, віддаємо сьогодні шану усім, хто віддав життя у протистоянні радянській агресії, а також її жертвам», йдеться у документі.

Її підписанти закликали владу ЄС та усіх країн членів Союзу «дотримуватися обов’язку увічнення пам’яті у боротьбі народів Центрально-Східної Європи за свободу слова та свободу усіх нас, а також до рішучого відпору комунізму».

«Нашим спільним обов’язком, котрий драматично актуалізує агресія проти України тими, хто декларує себе наслідниками СРСР, є протистояння спробам відновити Радянський Союз та політично відновити його спадщину», заявили 12 депутатів.

Т.А./PAP

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти