Logo Polskiego Radia
Print

Експерт: Україна стане другою Білоруссю

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 30.09.2014 11:00
На думку голови Інституту досліджень міжнародних відносин, Росія вже досягла першу мету, далі - встановлення такої залежності, яка є між Москвою та Мінськом

Ситуація в Україні веде до того, що влада у Києві програє, а контроль над країною переймає Росія.

Так Томаш Бадовський, голова Інституту досліджень міжнародних відносин коментує розвиток конфлікту із сепаратистами. Режим припинення вогню на сході країни дозволив звільнити понад тисячу військовополонених, однак й надалі ведуться обстріли та гинуть солдати та мирні люди.

«Україна поступається територією, бо знає, що не в змозі перемогти», - каже Томаш Бадовський. За його словами, природнім результатом теперішньої ситуації буде поразка президента Петра Порошенка та перемога Росії. На думку голови Інституту досліджень міжнародних відносин, відокремлення східних районів, формування нового кордону, на його переконання, є поступками у конфлікті. Томаш Бадовський вважає, що наступним кроком буде перетворення України у ще одну Білорусь.

Експерт не має сумніву, що метою Кремля є контроль не тільки над східними регіонами України, але і над усією країною. Він не вважає, що будуть спроби включення Києва у межі Російської Федерації, більш імовірне є, на його думку, встановлення такої залежності, яка є між Москвою та Мінськом.

«З часом Петро Порошенко або вже інший президент України стане просто маріонеткою Москви», - вважає Томаш Бадовський.

На переконання експерта, Україна вже змирилася із втратою сепаратистських регіонів, доказом чого є створення демілітаризованої зони. На думку Томаша Бадовського, українці вже усвідомили, що цю війну практично програли.

Т.А./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти