Logo Polskiego Radia
Print

Майбутній комісар ЄС: Україні ще далеко до членства в Спільноті

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 30.09.2014 21:05
Йоганнес Ган пообіцяв пріоритетом вирішення кризи в Україні та всіляко підтримувати українців у їхніх європейських прагненнях, однак до членства ще занадто рано
Майбутній комісар Єврокомісії з питань політики сусідства та розширення Йоханесс ХанМайбутній комісар Єврокомісії з питань політики сусідства та розширення Йоханесс ХанPAP/EPA/JULIEN WARNAND

Криза в Україні, її членство в Євросоюзі та політика щодо Росії – це головні теми слухання Йоганнеса Гана.

Він майбутній європейський комісар з питань політики сусідства та переговорів із розширення у Європарламенті.

Слухання відбулося в Комісії закордонних справ, де Ган підкреслив, що його пріоритетом буде те, аби ЄС активно брав участь у закінченні кризи в Україні.

«Наша мета – вирішення конфлікту зі збереженням та пошануванням територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України та міжнародного права», - сказав Ган.

Щодо членства України в ЄС він відповів, що «це ще далека перспектива». Політик зазначив, що не можна відкидати прагнення українців бути ближче до ЄС. «Усі ми бачимо, що більшість українців хоче бути ближче до Євросоюзу. Мусимо це підтримувати і більше на цей момент сказати нема чого», - підкреслив він.

Він запевнив водночас, що Єврокомісія буде підтримувати східні країни через тиск з боку Росії. «Я рішуче наполягаю на підтримці України, Грузії та Молдови, якої вони потребують, аби зробити власний, суверенний вибір та провести необхідні політичні та економічні реформи», - додав майбутній комісар.

Євродепутат Яцек Сариуш Вольський після слухання Гана визнав, що він займає цю посаду у нелегкий час. «Переконаний, що він має добру волю, аби бути добрим ремісником з цієї матерії, натомість приймає цей портфель у кризовій ситуації», - наголосив Сариуш Вольський.

Європарламент буде голосувати над затвердженням усієї Європейської комісії 22 жовтня.

Т.А./IAR/PAP

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти