Logo Polskiego Radia
Print

Фільмарі світу за звільнення українського режисера Сенцова

PR dla Zagranicy
Volodymyr Priadko 19.10.2014 16:37
До Європейського трибуналу прав людини надійшла скарга щодо затримання та досудового арешту і поганого ставлення до О. Сенцова
zn.ua

У неділю завершується Варшавський кінофестиваль. Члени його журі закликають звільнити українського режисера Олега Сенцова. Росіяни затримали його в Криму, звинуватили в підготовці до террористичних актів. Вже 5 місяців український фільмар перебуває у Москві під арештом.

Про необхідність звільнити Сенцова наголошує, зокрема, російський член журі кінофестивалю Євгеній Гінділіс:

- Згідно з ініціативою Правління Європейської кіноакадемії, група європейських діячів кіномистецтва написала листа до російської влади, у якому висловлюється стурбованість. Вони закликають Москву до запевнення справделивого ставлення до Олега Сенцова та до проведення неупередженого розслідування, - каже Євгеній Гінділіс.

Режисер Януш Заорський з фестивального журі говорить і про інші дії на користь звільнення українського колеги з московської в’язниці:

- Тим часом до Європейського трибуналу прав людини надійшла скарга щодо затримання та досудового арешту і поганого ставлення до Олега Сенцова, - каже Януш Заорський.

Олегу Сенцову 38 років. Він має у доробку один, але добре сприйнятий фільм «Гамер» про підлітка, який здобуває славу завдяки комп’ютерним іграм. Взимку він брав участь у протестах на київському Майдані.

IAR/В.П.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти