Logo Polskiego Radia
Print

Польща зміцнює свою безпеку на східних теренах

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 13.11.2014 17:20
Як сказав міністр національної оборони, незабаром центр тяжіння буде перенесено на схід країни - тут збільшиться військова присутність і буде модернізовано технічне спорядження
Віце-прем’єр, міністр оборони Польщі Томаш СємонякВіце-прем’єр, міністр оборони Польщі Томаш СємонякWikimedia

Більше військових та нове спорядження – так виглядатиме модернізація польської армії. Як сказав міністр оборони Польщі Томаш Сємоняк у військовій одиниці в місті Сувалки, пріортитетним залишається зміцнення східних рубежів Польщі:

«Ми хочемо, щоб центр тяжіння перенісся на схід. Саме там ми збільшемо військову присутність, буде модернізовано технічне спорядження, відремонтовано інфраструктуру. Адже є план модернізації польського війська, Сувалки в цьому плані предбачено. Звісно, за тиждень сюди не приїде двадцять танків «Росомаха», але у мабутньому - так».

Ситуацію на сході України Томаш Сємоняк назвав «тривожною». «Я підтверджую, а НАТО голосно заявляє про те, що ми знову спостерігаємо збільшення російської присутності на сході України», - наголосив польський міністр у розмові з каналом TVN24. На перекоання міністр, «це може означати, що конфлікт знову повернеться до гострої фази, а мінські порозуміння будуть зірвані».

Нагадаємо, НАТО підтвердило недавні тривожні повідомлення про те, що протягом останніх днів в Україні зафіксовано пересування колон військової техніки із зброєю та бойовиками. За словами головнокомандувача сил НАТО в Європі Філіпа Брідлава, частина з них перевозить важку артилерію, інші – ракетні комплекси. Експерти застерігають, що у найближчий час може дійти до ескалації конфлікту.

IAR/Я.С.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти