Logo Polskiego Radia
Print

Греція погодилася на впровадження реформ і заощаджень?

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 10.07.2015 11:20
Вночі прем'єр Греції Алексіс Ціпрас надіслав до Брюсселя план реформ, на якому наполягали міжнародні кредитори
PAP/EPA/ORESTIS PANAGIOTOU

Греція хоче позичити у міжнародних кредиторів 53,5 мільярди євро.

Про це йдеться у плані реформ та заощаджень, який вночі уряд прем’єра Алексіса Ціпраса надіслав голові Єврогрупи, а також парламенту в Афінах. Ці гроші мають покрити заборгованість Афін до 2018 року. Йдеться про підвищення податків, реформу пенсійної системи, скорочення у видатках на оборону та завершення процесу приватизації.

Сьогодні пропозиціями грецької влади займатимуться експерти Єврозони. На завтра запланована зустріч міністрів фінансів цих країн. А в неділю відбудеться саміт за участі лідерів держав зі спільною валютою, де буде прийняте рішення, чи можливий початок перемовин з Грецією про надання третього пакета фінансової допомоги.

Водночас у документах, які надіслав грецький уряд до Брюсселя, немає прохання про скорочення боргу, що було однією з ключових вимог Афін. Однак, як зазначають експерти, це питання може знову виникнути під час майбутніх перемовин. Грецький парламент має нині також надати повноваження прем’єрові Ціпрасу вести перемовини у питанні нового пакета допомоги.

IAR/Т.А.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти