Logo Polskiego Radia
Print

93-я гадавіна Вялікапольскага паўстаньня

PR dla Zagranicy
Dzmitry Hurnievic 27.12.2011 10:25
Гэта быў найбуйнейшы незалежніцкі выступ на тэрыторыі акупаванай Польшчы, які завершыўся посьпехам.
(fot. Wikimedia Commons)(fot. Wikimedia Commons)

Голова Європейського Парламенту розкритикував рішення київського Апеляційного суду, який залишив в силі вирок екс-прем'єр-міністру України Юлії Тимошенко.

«Вже немає сумнівів щодо політичного характеру цього вироку», – оголосив Єжи Бузек у п'ятницю. У своїй заяві політик підкреслив «глибоке розчарування» рішенням суду. На думку голови Європарламенту, справа Юлії Тимошенко може вкрай негативно відбитися на майбутніх стосунках між Європейським Союзом і Україною.

Нагадаємо, що Апеляційний суд Києва оголосив у п'ятницю, що вирок ув’язнення екс-прем’єра на сім років залишається в силі та набуває чинності.

Вирок у справі Юлії Тимошенко зашкодив розвитку відносин між Україною і ЄС, адже європейські політики дотримуються точки зору, що цей судовий процес мав політичну мотивацію. Справа Юлії Тимошенко стала головною причиною того, що на саміті Україна–ЄС не було парафовано Угоди про асоціацію. Під час київської зустрічі, яка відбулася 19 грудня, сторони лише оголосили про завершення переговорів щодо цього документу.

А.З.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Пра нас Кантакт