Logo Polskiego Radia
Print

Польський коментар у справі «референдуму»

PR dla Zagranicy
Volodymyr Priadko 12.05.2014 15:26
«Референдум» у двох східних українських областях не визнає ніхто окрім самих організаторів та Росії
Адам Ебергард - Осередок східних студійАдам Ебергард - Осередок східних студійwww.polskieradio.pl

Заступник керівника варшавського Центру східних досліджень Адам Ебергардт вважає, що Москва не рішиться сьогодні включати Донецьк до Росії, бо Путін на цій операції більше б втратив, ніж виграв. «Референдум» у двох східних українських областях не визнає ніхто окрім самих організаторів та Росії.

Адам Ебергардт каже, що Москва використає «референдум» для ведення розмов з Києвом на власних умовах:

- Щоб показати, що сепаратисти – це серйозна політична сила, яка має підтримку суспільства, і тим самим змусити до безпосередніх консультацій з ними. Росія хоче зробити з них політичну силу, яка потім матиме змогу формувати радикальні гасла, а Росія буде вдавати, що вона лише займатиметься примиренням, - каже Адам Ебергардт.

Заступник керівника варшавського Центру східних досліджень Адам Ебергардт переконаний, що Європейський Союз весь час стримується від різких кроків щодо Росії. Аналітик вважає, що оголошені у понеділок чергові санкції мають радше символічний характер:

- Те, що б дійсно могло бути дошкульним для Росії, так це санкції, накладені на російський банківський сектор та дії, які б знизили ціни нафти на світових ринках. Це могло б дійсно «дістати» Росію. Справи ж візових обмежень для представників еліт, це символічні жести, вони похвальні, але не достатні, - каже Адам Ебергардт.

Брюссель оголосив, що чергові 13 осіб будуть охоплені євросоюзними санкціями за те, що вони дестабілізують ситуацію в Україні. Ці люди не матимуть права в’їжджати на територію Євроспільноти, а їхні банківські рахунки будуть заблоковані.

В.П./IAR.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти