Logo Polskiego Radia
Print

Експерт: Влада України обрала безпеку мирного населення

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 30.09.2014 12:06
У такий спосіб Пьотр Косцінський коментує припинення вогню, наголошуючи що українська влада не погоджується при цьому на втрату східних районів України
PAP/EPA/KONSTANTIN GRISHIN

Українська влада обрала порятунок мирного населення за рахунок припинення збройних дій на сході.

Однак це не означає, що Київ склав зброю, - стверджує Пьотр Косціньський з Польського інституту міжнародних справ. Він посилається на слова Петра Порошенка, котрий в одній із розмов сказав, що припинення вогню в сепаратистських районах необхідне, бо завдяки ньому було звільнено понад тисячу заручників.

«Однак відносний спокій на сході є крихкий», - вважає експерт, посилаючись на постійні обстріли сепаратистами та російськими військами українських позицій, атаки на донецький аеропорт, де зокрема востаннє українці понесли значні втрати – 7 загиблих після атаки на бронетранспортер з українськими воїнами.

На думку Пьотра Косціньського заяви президента Порошенка про користі, що йдуть від перемир’я, не означають примирення та згоди військових та влади України на втрату сепаратистських регіонів. Це результат аналізу ситуації та піклування про громадян, - підкреслює експерт. Він вважає, що найбільш ймовірно Петро Порошенко зі своєю командою обрали припинення збройних дій, аби зменшити кількість жертв та хоча б на якийсь час запровадити спокій.

Тимчасове зменшення інтенсивності збройних дій не означає однак, на думку аналітика Інституту, наближення кінця конфлікту. На думку Пьотра Косціньського, це скоріш коротке затишшя перед черговою ескалацією напруги, а можливо навіть новим початком регулярних воєнних дій.

Т.А./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти